Učitavanje ...

Tring fiskalni uređaji/ Novi modeli

Novi modeli koji su certificirani po novom pravilniku, izmjenama i dopunama Zakona o fiskalizaciji.

Tring ONE C - mobilna fiskalna kasa

Certificirana kasa po novim izmjenama i dopunama Zakona o fiskalizaciji. Odlikuje se modernim dizajnom i može se koristiti kao prenosiva (mobilna) i kao stolna (desktop) opcija. Ubacivanje papira je jednostavno po sistemu "Paper Easy Loading".Jedna od bitnih novina je i mehanička tastatura.

Cijena: 600,00 KM

Tring FP1 C

Fiskalni printer TRING FP1 - C je uređaj koji je certificiran po novim izmjenama i dopunama Zakona o fiskalizaciji. Integrisan displej i GPRS terminal, automatski prenos podataka na server poreske uprave. Idealno je rješenje za sve tipove djelatnosti. Jednostavan je za korištenje i koristi "Paper Easy loading" mehanizam za umetanje papira. Koristi širine termalne trake 57mm.

Cijena: 643,50 KM

TRING T202-C

Printer koji je također certificiran po novim izmjenama i dopunama Zakona o fiskalizaciji. Namjenjen je zahtjevnim POS mjestima gdje su pouzdanost i brzina bitni zahtjevi. Brzina ispisa 200 mm/s. Moguće je koristiti širine termalne trake od 57mm i 80mm. Ovaj uređaj zadovoljava stroge zahtjeve EnergyStar* i kao takav štedi energiju, novac i štiti okolinu bez umanjenja kvaliteta.

Cijena: 1228,50 KM

CONFIG fiskalni uređaji/ Novi modeli

Novi modeli koji su certificirani po novom pravilniku, izmjenama i dopunama Zakona o fiskalizaciji.

Fiskalna kasa/printer DP-25X

Jednostavna fiskalna kasa za korištenje koja je certificirana prema novim izmjenama i dopunama Zakona o fiskalizaciji. Koristi jednu termo rolnu 57 mm. Jednostavno umetanje papira. GPRS integrisan, sa automatskim slanjem podataka na server poreske uprave. Vanjski displej za kupca. Pogodna za sve vrste djelatnosti (ugostiteljstvo, uslužne djelatnosti, trgovine itd.)Predvidjena za rucno kucanje racuna, a po potrebi moze se povezati sa racunarom i preuzeti ulogu printera.

Cijena: 648,00 KM

Fiskalni printer FP-60X

Fiskalni printer koji je certificiran po novim izmjenama i dopunama Zakona o fiskalizaciji. Najbrži mali printer u klasi sa brzinom ispisa 150 mm/s, tihi rad, lagan (500 gr), jednostavno rukovanje, jednostavno umetanje papira, printer s jednom rolnom i automatskim sjekačem papira, automatsko slanja podataka. Uz printer dolazi i externi displej koji pogodan za maloprodajne objekte. Komunikacija RS232, LAN

Cijena: 696,00 KM

Fiskalni printer FP-700X

Premium klasa printera koji je certificiran po novim izmjenama i dopunama Zakona o fiskalizaciji. Kompaktan, jednostavan za korištenje Velika brzina (220 mm/s) ispisivanja; Niska razina buke; Jednostavno umetanje papira; Korištenje termalnog papira 58 mm širine; RS232, USB i Ethernet sučelje; Mehanizam automatskog rezača; Integrisan displej za kupca; Integriran GPRS modem; 1x Termo rola.

Cijena: 1.205,00 KM

PRAVILNIK O DINAMICI ZAMJENE FISKALNIH UREĐAJA U FEDERACIJI BiH

Ovim pravilnikom propisuje se dinamika zamjene fiskalnih sistema u Federaciji Bosne i Hercegovine

Kao opći kriterij za zamjenu fiskalnih sistema primjenjuje se godina inicijalne fiskalizacije fiskalnog sistema koja se određuje prema datumu donošenja Rješenja o inicijalnoj fiskalizaciji fiskalnog sistema.

Rokovi za zamjenu fiskalnih sistema:

  • (1) Zamjena fiskalnih sistema koji su inicijalno fiskalizirani počevši od 23.08.2010. godine do 31.12.2013. godine, izvršiće se zaključno sa 30.06.2022. godine.
  • (2) Zamjena fiskalnih sistema koji su inicijalno fiskalizirani počevši od 01.01.2014. godine do 31.12.2017. godine, izvršiće se zaključno sa 30.06.2023. godine.
  • (3) Zamjena fiskalnih sistema koji su inicijalno fiskalizirani počevši od 01.01.2018. godine do 01.09.2021. godine, izvršiće se zaključno sa 30.06.2024. godine.

Izmjene i dopune zakona o fiskalizaciji

“ Dana 09.04.2021. godine, objavljene su izmjene Pravilnika o fiskalnim dokumentima i Pravilnika o fiskalnim sistemima, („Službene novine Federacije BiH“, broj: 28/21). Donesenim izmjenama omogućeno je dalje izdavanje fiskalnih računa u formatu kakav je bio do sada, kao i dalja upotreba postojećih fiskalnih uređaja na tržištu, a sve do donošenja posebnog pravilnika kojim će se utvrditi dinamika zamjene postojećih fiskalnih uređaja na tržištu. Osim navedenog, omogućena je i inicijalna fiskalizacija uređaja sa trenutno predviđenim rokom do 01.09.2021. godine, koji se eventualno, a u ovisnosti od toka postupka certifikacije novih uređaja, kao i epidemiološke situacije, može prolongirati. “

Fiskalizacija

Kako? Gdje? Zašto?

Fiskalizacija je skup mjera koju provode obveznici fiskalizacije kako bi putem internet veze ili mobilnih operatera Poreznoj upravi omogućili efikasniji nadzor ostvarenog prometa u gotovini – svaki račun se prilikom izdavanja šalje na server Porezne uprave. Stoga je od iznimne važnosti da svi porezni obveznici odaberu najkvalitetnijeg poslovnog partnera i dobiju besprijekornu uslugu.

Zašto trebam fiskalni uređaj?
Zakonska regulativa Federacije Bosne i Hercegovine imperativom traži instaliranje uređaja za ostvarivanje platnog prometa, a koji su izravno povezani s Poreznom upravom entiteta u kojem subjekt posluje. Svi koji ne posjeduju fiskalne uređaje, a spadaju u kategoriju fiskalnih obveznika, plaćaju enormne novčane kazne i prijeti im zabrana obavljanja djelatnosti.
Gdje kupiti fiskalni uređaj i s kim sklopiti ugovor o servisiranju i podršci?
Naša preporuka potencijalnim klijentima je da posebnu pažnju posvete post prodajnoj podršci koja je po našem mišljenu i najbitnija u ovom procesu i da biraju za partnere one firme koje su akcentat stavile na prodaju i servis fiskalnih kasa, a ne na one kojima je to usputna djelatnost.
Je li „MS TEAM“ ovlašten za prodaju i servis fiskalnih uređaja?
MS TEAM d.o.o. je ovlašten za prodaju i servisiranje fiskalnih uređaja od strane 3 proizvođača i to: Tring-a, Kim Tec-a i Configa, kao i od strane Poreske uprave. Svi serviseri su obučeni i ovlašteni i posjeduju potrebne servisne pečate i certifikate.

Trebate pomoć?

Imate pitanje? Pozovite nas ili pišite na naš e-mail. Veoma jednostavno.

Mi štedimo Vaše vrijeme

Naša tehnička podrška štedi vaše vrijeme i energiju i omogućuje Vam da svoje poslovanje obavljate nesmetano i bez prevelikih zastoja.

Podrška na daljinu

Svaki problem ćemo pokušati riješiti na što brži i jednostavniji način, koristeći se naprednim tehnologijama. Ukoliko ne uspijemo riješiti problem na daljinu preko telefona ili interneta, naš serviser dolazi na lice mjesta u što kraćem roku.

Zadovoljstvo kupca

Vaše zadovoljstvo je naš prioritet br. 1. Obvezujemo se da budemo na vašoj strani dok ne budete 100% zadovoljni našim uslugama.